måndag 22 september 2008

Alla har rätt till ätlig mat!

I dagens Metro läser jag hur skolkök i Sverige har bristande hygien och då särskilt när det kommer till att hantera specialkost. Att elevers liv riskeras till följd av att man inte har rätt livsmedelshantering och tillagning av specialkost.

Jag tycker att det även borde uppmärksammas vilken slags kost man erbjuder allergiker. För under den tiden jag gick i skolan var det inte många gånger jag fick mat som höll samma standard som den "vanliga" maten gjorde.

Att bunta ihop olika allergier och göra en allergi-meny är inte ok. Det slutar med att alla allergiker äter stekt okryddad köttfärs med glutenfria makaroner.

Jag vet inte hur många gånger min lunch har hamnat i soporna pg.a detta.

2 kommentarer:

gittan sa...

Håller med dig till 100%. Alla har rätt att äta bra mat oavsett allergier eller annat. En förutsättning för att man ska kunna prestera bra på lektionerna är att man får god och näringsriktig mat samt att man får äta den i en bra och avslappnande miljö vilket heller inte är fallet i dagens skola. Stå på dig och fortsätt propagera för detta!

Johanna sa...

Tack för dina tankar!