söndag 9 november 2008

Min filosofi ;)

"Hon hade en teori om att vi hade det så svårt i livet
för att våra skyddsänglar hade tagit ett sabbatsår
och vi just nu togs om hand av vikarier som inte hade någon yrkesstolthet."

Marian Keyes

20 kommentarer:

Anonym sa...

Haha det låter verkligen som en.. *ehrm*... bra filosofi ;)


Hur är det med dig förresten?

Johanna sa...

HEJ! Va kul att du hittat hit :)

Visst är det en bra filosofi! Det måste ju vara så bara ;)

Jo, det är livet om man säger så, jag har nog fått en av dom där vikarierna... fast jag håller på att lär upp honom nu! Jag jobbar på..

Hur är det själv?

Kram!

Anonym sa...

Ja precis, det kan ju knappt vara på något annat sätt ;)

Hmm.. ursäkta om jag inte hängermed i svängarna, men vad för vikarier?

Tja, det går upp och det går ned.. kanske lite väl ned idag, men egentligen har det varit ganska så hyfsat den senaste tiden.

Kram!

Johanna sa...

Men hallå, läste du inlägget eller?`;) Änglavikarierna!

Upp och ner verkar vara livets filosofi, synd bara att jag itne hängde med på filosofi-lektionerna ;)

Är det ngt speciellt som klämmer? Finns här för dig, är asdålig på att vara inloggad på msn men du får gärna maila om du vill.

Kram!

Anonym sa...

Haha sorry *skäms* jag bytte direkt ämne och fick det inte riktigt att gå ihop ;)

Är det något speciellt den där vikarien inte klarar av att sköta?


Hehe, filosofi var inte riktigt mitt ämne heller... åtminstone lärde jag mig inte just de där bitarna på de lektionerna i alla fall ;)


Skon klämmer oftast kring ensamheten i lite lika former... just idag blev det lite mer specifikt kan man väl kalla det. Hmm, du kanske är dålig på att vara online, men i ärlighetens namn så är jag rätt så dålig på att skriva till folk så... egentligen inte så mycket bättre.


Vet inte hur/vad jag skulle skriva, eller vart jag skulle börja... är det samma mail som msn-adressen isåfall eller?

Kramen!

Johanna sa...

Haha, jo jag märkte nog att du bytt ämne ;)

Nja, han börjar som sagt lära sig och jag börjar förstå vad han vill. Har tagit tag i en del gammal skit om man säger så.

Ensamhetsskav är verkligen inget att leka med, förstår att det känns.

Skönt att det inte bara är jag som är kass på att vara social via msn, känns som att dom flesta andra jämt är inloggade och skriver...

Du får absolut maila när som helst, är mycket bättre på att maila än msn:a. Det är samma mail som msn finns på. Skriv va sjutton du vill, skriv om livet, eller skoskav, eller varför det samlas så mycket damm i torktumlaren... precis vad du vill, om du vill!

Kram!

Anonym sa...

Just inloggad är jag ganska så ofta, men skriva på msn är jag desto sämre på... men det slog mig nu när du skrev det att jag är betydligt bättre på att skriva via mail än msn..

Och som jag varit inne på tidigare, samma sak gäller även dig, vill/behöver/känner du för att "prata" om något så är min mail alltid tillgänglig... vare sig det handlar om "gammal skit", nageltrång eller brödrostar.

Vi får väl se om jag skriver någon uppsats om skoskav till dig lite senare, just nu borde jag väl börja plugga lite istället (jag sitter i en datasal för tillfället och gör det mesta utom just att sätta igång med pluggandet *host*).

*tar sig i kragen.... eller... nåja...*


Kram

Johanna sa...

*ehrm*...det är ju det där med att jag är nog inte ens tillräckligt modig för att ens maila om torktumlarludd... fast jag är jäkligt bra på att säga åt andra att maila! ;)

"(jag sitter i en datasal för tillfället och gör det mesta utom just att sätta igång med pluggandet *host*)."

Det finns ett ord för det där som heter Prokrastinerande, och det betyder att man skjuter upp saker... så om du inte visste det så har du fått ut någon kunskap av att skjuta upp pluggandet :)

Kram!

Anonym sa...

En talang så god som någon! ;)
Men om du istället börjar lite smått... börja skriv om ludd, och följ sedan upp det med en text om torktumlare... ja då är du ju praktiskt taget där sedan ;)

Så du menar att genom att läsa din blogg på vad som borde vara pluggtid så kommer jag ändå undan med mitt prokrastinerande eftersom jag lär mig lite? ;)

Kram!

Johanna sa...

Det är precis det jag menar, man måste inte plugga för att bli mer klok, det räcker med att läsa min blogg ;)

När du inte prokrastinerar, vad pluggar du då?

Jag ska jobba på det där med torktumlarluddet, kanske att jag så småningom kan svamla ihop ngt ;)


Kram!

Anonym sa...

Jo jag börjar ju inse det ;)

Jadu, vad jag borde plugga är ekonomi, rättare sagt jag borde skriva på en uppsats som borde varit klar redan *ehrm*.. det känns inte sådär superlockande :S

Jag väntar med spänning om det nu skulle bli så, torktumlarludd och skoskav, det låter som två spännande mail indeed ;)

Kramen

Johanna sa...

Den som väntar på ngt gott... eller hur det nu är ;)

Får man fråga varthän denna ekonomiuppsats kommer leda, rättare sagt, vilken utb/kurs är det du läser?

Jag tror på dig, skickar ett par friska hejjarop!

Kram

Anonym sa...

Ja den uppsats jag håller på med just nu är en C-uppsats, ganska fria tyglar kring vad den får handla om så länge det har med ekonomi att göra. Den uppsats jag håller på med har att göra med huruvida skog är lönsamt eller inte (lite förenklat sådär)... Det skulle säkert vara lite mer intressant och lite roligare om det gick bättre än det går/har gått =/

Hehe, tur någon tror på mig i alla fall :P

Men men, jag har morgondagen ledig i alla fall, så då slipper jag tänka alltför mycket på det =)

Nåväl... har fröken haft en bra kväll?


Kram

Johanna sa...

Ok, om skog är lönsamt eller inte. Känner starkt att det är tur att inte jag ska skriva den uppsatsen ;) Men jag tror på att du fixar det, skog eller inte.

Nice, en dag ledigt. Vad görs då?

Själv har jag just slängt ut ett pussel på bordet, är femtusen bitar så det lär väl hålla mig sysselsatt under dagen. Annars bråkar jag med flyttkartonger och slänger en massa skräp.

Kram!

Anonym sa...

Vi får väl se... känns som omgivningen generellt är mer positiv än jag själv är i det här fallet :S

Vad görs en ledig dag hmm... tja, jag ser till att sova sådär okristligt länge och sedan ser jag ungefär till att göra så lite som möjligt. Men det där med pussel lät faktiskt lite kul... har inte lagt något pussel på... ja det skulle inte förvåna mig om det är 15 år sedan i alla fall, men det lät faktiskt som en lämplig sysselsättning en dag som denna =)

Men.. pussel när du borde flytta? Första plocka fram 5000 bitar för att sedan måste packa undan dem ganska snart... det känns inte superstrategiskt gjort :P

Det var till Göteborg du skulle flytta va? Vad är det som drar dig dit?

Kram!

Johanna sa...

Med tanke på att jag då har typ guldmedalj, om det nu skulle delas ut sådana, i att pussla, så har jag redan lagt en tredjedel och kommer med all säkerhet att ha lagt klart det inom en dag lr två. Måste ju liksom avslutslägga alla pussel som jag nu tänker göra mig av med :) Orkar inte släpa dom till gbg.

Vad det är som drar i gbg? Hmm... absolut havet! sen är det utb, människa, stad och allmänt att byta miljö.

Att sova okristligt länge är nog ngt som jag inte gjort på 15 år ;) Men det låter jäkligt skönt!

Händer det ngt speciellt under kvällen?

Kram!

Anonym sa...

Där ser man, Och du, det finns säkert någon form av mästerskap i pusselläggning ;)

Då låter det ju helvettigt att flytta (föga förvånande kanske... skulle nog inte vara så lockande att flytta om det kändes som en dum ide *host), vad är det för utbildning? Och den utbildning du läste tidigare, hur blir det med den?

Alltsomoftast är det skönt, men när klockan tickar iväg någon timme för långt så blir det desto mindre skönt ;)

Jag tror inte det händer något speciellt alls faktiskt... på sitt sätt hopaps jag inte det åtminstone =) Det blir nog en hel del häckande framför en skärm, det känns som det är en sådan dag då det är ungefär så mycket jag orkar med.

Själv då? Kommer du hinna med något flyttkartongsbråkande med det där pusslet framme?


Kram!

Johanna sa...

Visst låter det helvettigt! ;)

Tja, utbildning och utbildning. Nejdå men tanken är nog att jag ska försöka mjukstarta lite efter jul så jag har sökt en del kurser, dock ingen med ekonomisk skog ;)

Den jag läste förut lägger jag ner, jag var nog inget lärarmaterial.

Häckande framför skärmen är rätt skönt faktiskt... lite lagomt ansträngande!

Här har det varit pussel hela dagen och jag är faktiskt klar nu :) Ska packa ikväll för jag ska ta mig en tur till gbg imorrn faktiskt! Iväg och andas lite havsluft :)

Vad händer hos dig i helgen då?

Kram

Anonym sa...

Vad synd, annars hade du kunnat få ta över mitt jäääätteskojiga uppsatsskrivande ;)

Jag är faktiskt inte så säker på att jag är ekonommaterial heller... jag är åtminstone inte säker på att det är vad jag vill hålla på med.. men eftersom jag är relativt nära en examen och ändå inte har någon bättre idé vad jag skulle plugga istället så känns det som jag lika gärna kan härda ut. Men jag tycker du gör helt rätt om det inte kändes.. eeh... rätt, att läsa det programmet, gudarna ska veta att jag varit sugen på att göra samma sak själv.

Ja precis, lagom ansträngande... jag har knappt gjort ett dyft idag och ändå har tiden bara runnit iväg... och långt dessutom *tittar på klockan*

Jaså, vad härligt =) Far du dit med flyttgrejer eller är det av någon annan anledning du åker dit? Och hur länge blir du där?

Hmm.. ja vad händer i helgen... det kändes när du skrev det som "Helgen? Jamen dit är det ju lääänge än"... men i skrivande stund har det ju precis blivit torsdag... hmm.. jag har ingen aning vad jag ska göra i ärlighetens namn. Det blir nog en väldigt lugn helg skulle jag tippa.

Hoppas du sover gott just nu i alla fall, det börjar bli dags för mig att lägga mig med nu... eller ja, det har varit så dags ett bra tag nu men.. NU ska jag verkligen lyckas ta mig till söngen också ;)

Kram

Johanna sa...

Hörru! Hur går det med pluggandet? :) Lever du än?

Kram!